دانستنی هایی در مورد هارد SSD
اس اس دی که مخفف عبارت Solid state drive (SSD) می باشند تکنولوژی جدید ذخیره سازی اطلاعات می باشند که مدتی است وارد بازار شده و تحول عظیمی در انتقال اطلاعات به وجود آورده اند.
این وسیله در ابتدای ورود به بازار قیمت بسیار بالایی داشت و بیشتر مصرف های صنعتی داشته و کمتر مورد استفاده مردم بود. اما با پیشرفت تکنولوژی ساخت ssd به تدریج قیمت این وسیله کاهش پیدا کرد، به طوری که اکنون نسبتا در اکثر فروشگاه های کامپیوتر و حتی در بعضی کامپیوترها و لپ تاپ ها به طور استاندارد نصب شده و به بازار عرضه می شوند.
گرچه قیمت اس اس دی هنوز نسبت به هارد درایوهای فیزیکی بالاتر هستند ولی به دلیل افزایش چشمگیر عملکرد کامپیوتر یا لپ تاپ خرید آنها بسیار مقرون به صرفه تر از تعویض سیستم با مدل بالاتر می باشد.
اما با ورود به بازار متوجه می شویم اس اس دی ها تنوع بالایی چه از جهت برند و چه از جهت تکنولوژی ساخت دارند و تفاوت قیمت آنها کمی ما را در انتخاب مدل متناسب با نیازمان دچار تردید می کند؛ چرا که مثلا شاهد این هستیم که دو مدل ssd با ظرفیت و برند یکسان تفاوت قیمت زیادی دارند و این مساله کمی گیج کننده می باشد. پس بیایید با هم دلیل تفاوت مدل ها و همچنین تفاوت کارایی و قیمت این اس اس دی ها را بدانیم.
انواع اس اس دی SSD از جهت تکنولوژی ساخت:
SLC – Single layer cell :
دراین مدل ها هر سلول 100 هزار باز توانایی ذخیره سازی اطلاعات را دارد که سرعت بسیار بالا و همچنین قیمت زیادی دارند. این مدل بیشتر کارایی صنعتی دارد و مورد استفاده خانگی یا اداری ندارد.
MLC – Multi layer cell :
دراین مدل ها هر سلول 10 هزار باز توانایی ذخیره سازی اطللاعات را دارد که نسبت به SLC سرعت کمتر و همچنین قیمت مناسبتری دارند.
TLC – Three layer cell:
دراین مدل ها هر سلول 5 هزار باز توانایی ذخیره سازی اطللاعات را دارد که نسبت به MLC سرعت کمتر و همچنین قیمت مناسبتری دارند و برای استفاده های نیمه حرفه ای مانند گرافیک یا بازی مناسب هستند.
QLC – Quad layer cell:
دراین مدل ها هر سلول توانایی ذخیره سازی اطللاعات کمتری را نسبت به مدل های فوق دارد و مناسب استفاده های صنعتی و حرفه ای نمی باشند ولی به دلیل قیمت بسیار مناسب برای استفاده های روزمره بسیار مناسب هستند.
جهت دریافت مشاوره روی گزینه زیر کلیک کنید
[njwa_button id=”15592″]
انواع SSD از جهت نوع رابط:
رابط SATA :
اس اس دی ها برای اتصال به مادر برد از پورت های مختلفی استفاده میکنند که متداول ترین آنها پورت SATA می باشد.
این پورت برای نصب ssd های 2.5 اینچ کاربرد دارد.
رابط M.SATA :
این پورت در حقیقت همان پورت SATA می باشد که اس اس دی های با سایز کوچکتر از 2.5 اینچ از این پورت استفاده می کنند. بدلیل سایز کم، این ssd برای لپ تاپ ها بسیار مناسب می باشد.
رابط M2 :
این پورت برای اس اس دی NVME طراحی شده که از طریق PCIE به مادربرد متصل می شوند و سرعت آنها تا 5 برابر ییشتر از اس اس دی های معمولی که در بالا اشاره کردیم می باشد.
در حال حاضر قیمت این مدل بسیار بالا می باشد و جز درمورد استفاده های حرفه ای یا کامپیوترهای گرانقیمت گیمینگ دیده نمی شوند.
به امید اینکه توانسته باشیم اطلاعات مورد نیاز شما رو در مورد اس اس دی ها در اختیارتان گذاشته باشیم.
اگر جهت خرید اس اس دی نیاز به مشاوره داشتید با ما در تماس باشید.
منتظر شنیدن صدای شما هستیم.
یک پیشنهاد عالی:
اگر چند سالی است از سیستم خود استفاده می کنید و نمی توانید هزینه زیادی در حال حاضر برای خرید یک سیستم جدید انجام دهید پیشنهاد می کنیم یک ارتقای بسیار کوچک اما بسیار کاربردی را برای سیستم خود انجام دهید و آن عوض کردن هارد قدیمی و تهیه یک هارد اس اس دی است. استفاده از هارد اس اس دی بر روی یک سیستم قدیمی تاثیر بسیار چشمگیری در افزایش سرعت بالا آمدن سیستم و همچنین انجام کارهای روزمره دارد
اگر در یک شرکت و کسب و کار فعالیت می کنید و مشکلات متعددی در خصوص شبکه کامپیوتری، استفاده درست از پرینترها، کند شدن سیستم ها و … دارید می توانید از طریق شماره پشتیبانی 91301505-۰۲۱ داخلی 221برای دریافت مشاوره رایگان و راهکار مناسب و یا استفاده از پلن های پشتیبانی ساپتک لپ تاپ با ما تماس بگیرید. تیم کارشناسی ساپتک لپ تاپ در کمترین زمان مشکلات شما را بر طرف و دغدغه های شما را در این خصوص بر طرف می کند