بهترین سیستم مناسب رندر چه مشخصاتی دارد؟
امروزه کامپیوترها نقش زیادی در همه زمینه ها بر عهده دارند و تقریبا هیچ فعالیت و حرفه ای نیست که به کامپیوتر وابسته نباشد. یکی از این حرفه ها تدوین و ادیت های ویدیویی و انیمیشن می باشد. معمولا در کارهای گرافیکی اصطلاح رندر را به کار می برند که هم درست و هم نادرست می باشد زیرا که هر پروژه گرافیکی به معنای انجام عملیات رندر نیست.
رندر چیست و به چه معنا می باشد؟
رندر به زبان ساده عبارت است از افزودن جزییات و افزایش کیفیت مدل ها و تصویرهای سه بعدی. رندرینگ نیاز به محسابات بسیار پیچیده و سنگین دارد و بنابراین برای انجام عملیات رندر نیاز به سیستم قدرتمندی دارید که در ادامه مشخصات مورد نیاز برای سیستم رندرینگ را با هم مرور می کنیم.
اجزای مهم سیستم رندرینگ:
در ادامه به بررسی مهمترین قطعات سیستم می رویم و شما را در انتخاب سیستم مناسب رندرینگ راهنمایی می کنیم.
کارت گرافیک :
مهمترین فاکتور در سیستم رندرینگ کارت گرافیک آن می باشد. کارت گرافیک ها قدرت بالایی در پردازش های گرافیکی دارند و بدون وجود کارت گرافیک عملا رندرینگ ممکن نخواهد بود.
حال سوالی که در ذهن ما پیش خواهد آمد این است که چه کارت گرافیکی برای رندر تهیه کنیم؟ در جواب این سوال بایست گفت ابتدا باید با کارت گرافیک و خصوصیات آن کمی آشنا باشیم.
کارت گرافیک دارای پارامترهایی از قبیل حافظه رم، نوع معماری، سیستم کولینگ و غیره می باشند . طبیعتا انتخاب کارت گرافیک با درنظر گرفتن همه این عوامل کار دشواری خواهد بود؛ اما نگران نباشید چرا که اشخاص و شرکت هایی هستند که تمام کارت گرافیک ها را با تست های خاصی سنجیده و نتیجه تست ها را در غالب امتیاز در سایت خود منتشر کرده اند و با مقایسه این امتیاز ها به راحتی می توانید قدرتمند ترین کارت گرافیک را با توجه به بودجه خود تهیه کنید. امتیاز و بنچمارک پیشنهادی ما بین 16 هزار تا حدود 25 هزار می باشد.
برای استفاده از سایت امتیاز بندی گرافیک ها به لینک زیر سر بزنید و امتیاز ها را مشاهده و مقایسه کنید.
سی پی یو (CPU) :
تقریبا بعد از کارت گرافیک سی پی یو مهمترین بخش سیستم رندرینگ می باشد. سی پی یو نیز فاکتورهای مهمی از قبیل تعداد هسته؛ فرکانس؛ کش و غیره دارد و برای راحت مقایسه سی پی یو ها هم می توان مانند کارت گرافیک از سایت امتیازدهی سی پی یو استفاده کرد که لینک آن را در زیر مشاهده می کنید. امتیاز و بنچمارک پیشنهادی ما بین 10 هزار تا 17 هزار می باشد.
رم (RAM) :
در مورد رم در مقاله های قبلی بطور مفصل صحبت کردیم . برای مشاهده مقاله فوق اینجا کلیک کنید.
به طور کلی پیشنهاد ما استفاده از حداقل 16 گیگ رم برای سیستم رندرینگ می باشد چرا که عملیات رندرینگ و کارت گرافیک ها به میزان بالایی از رم سیستم شما استفاده می کنند.
هارد (HARD)
بخشی از عملیات رندرینگ شامل نوشتن و خواندن اطلاعات می باشد که این عملیات مستقیما با هارد در ارتباط می باشد و بنابراین استفاده از هارد های پرسرعت کمک شایانی به افزایش سرعت رندر شما خواهد کرد.
پیشنهاد ما استفاده از حافظه های اس اس دی حرفه ای می باشد. برای مشاهده مقاله در مورد انواع اس اس دی اینجا کلیک کنید.
سیستم خنک کننده :
عملیات رندرینگ به دلیل بار زیادی که بر سی پی یو و گرافیک شما تحمیل می کنند موجب افزایش دمای این قطعات می شوند و بدون سیستم کولینگ قوی بازدهی سیستم کاهش می یابد و همچنین به طور قطع سیستم شما آسیب خواهد دید. پس برای تهیه کولینگ سرکیسه را شل کرده و سیستم کولینگ مناسبی تهیه کنید. سیستم های کولینگ به دو بخش هوا خنک و مایع خنک تقسیم می شوند که با توجه به مدل پردازنده و گرافیک می بایست سیستم کولینگ مناسبی تهیه کنید.
پاور :
همه قطعات را بررسی کردیم ولی اگر پاور در کار نباشد عملا قطعات شما هیچ کارایی نخواهند داشت چراکه برق و نیروی لازم برای همه قطعات به عهده پاور سیستم رندر می باشد. انتخاب پاور مناسب برای رندر نیاز به محاسبات خاصی دارد و با توجه به مشخصات سیستم شما متغییر خواهد بود. برای انتخاب پاور مناسب یک روش بسیار ساده و کارآمد این هست که به سایت زیر مراجعه کرده و مشخصات سیستم را وارد کنید تا با توجه به قطعات دستگاه شما پاور مناسبی را به شما معرفی کند.
برای رندرینگ لپتاپ بخرم با دسکتاپ؟
می رسیم به مهمترین بخش این مبحث. انتخاب لپ تاپ یا دسکتاپ تا حد زیادی به بودجه و نحوه استفاده بستگی دارد. اما به طور کلی پیشنهاد ما استفاده از دسکتاپ می باشد زیرا که دسکتاپ ها سیستم خنک کننده بسیار قوی تری دارند و علاوه بر آن با استفاده از دسکتاپ شما می توانید از مانیتورهای متنوع تر و حرفه ای تر با ابعاد مختلف استفاده کنید که این مساله در پروژه های گرافیکی بسیار مهم می باشد.
اما اگر حرفه شما به گونه ای هست که نیاز به جابجایی سیستم خود دارید مسلما باید از لپ تاپ استفاده کنید.
اما لپ تاپ مناسب رندر چه مشخصاتی دارد؟ اولین نکته که عموم افراد و حتی دست اندرکاران حوزه کامپیوتر به آن توجه نمی کنند استفاده از لپ تاپ های مناسب با کاربری خاص می باشد. به عبارت دیگر در هنگام تهیه لپ تاپ به مدل و مشخصات اعلامی کارخانه توجه نمی کنند. به طور مثال از لپ تاپ های گیمینگ و بازی جهت رندر استفاده می کنند که قاعدتا این لپ تاپ ها هماهنطور که از اسمشان پیداست برای گیم و بازی طراحی شده اند نه برای رندر و پروژه های گرافیکی.
شرکتهای تولید لپ تاپ سری های مختلفی از محصولات را جهت کاربری های مختلف تولید کرده اند و مدل های workstation و یا صنعتی برای رندرینگ مناسب هستند چرا که کارت گرافیک های مختص پروژه های گرافیکی در آنها تعبیه شده و همچنین این لپ تاپ ها به گونه ای طراحی شده اند که دوام بسیار بالایی دارند و همچنین سیستم خنک کننده قدرتمند جهت حفظ دمای نرمال در حین رندر در آنها تعبیه شده است.
بهترین لپ تاپ های مناسب رندر مدل های W و Zbook از برند HP و مدل Presicion از برند DELL و مدل W تینک پد از برند LENOVO هستند.
بنابراین هیچ وقت برای رندر از لپ تاپ های گیمینگ استفاده نکنید زیرا که کارت گرافیک این دستگاه ها تحمل انجام رندر طولانی را نداشته و آسیب می بیند و شما می مانید و یک لپ تاپ سوخته و هزینه گزاف تعمیر لپ تاپ نگون بخت!
10 دیدگاه در “بهترین سیستم مناسب رندر چه مشخصاتی دارد؟”
مقاله مفیدی بود. فقط راجب کولینگ بیشتر بنویسید ممنونم
خواهش میکنم. حتما دوست عزیز
سلام من یه لپ تاپ نیاز دارم برای رندر گیرئ کارمم گرافیک هستش تدوینگرم قبلا هم باهاتون صحبت کردم اما نمیدونم باید چه مبلغی رو در نظر بگیرم . دست دومم نمیخوام ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام لطفا با کارشناسان تماس بگیرید تا راهنمایی کنند
عالی بود ممنون از اطلاعات کاربردی تون
لطف دارید خوشحالم مورد پسند بوده
سلام چه عالی ممنون از اطلاعات خوبتون
سپاس از شما
ممنون از اموزش خوبتون.. اگر امکانش هست چند مدل لپتاپ رندر معرفی کنید
لطف دارید. بله حتما در آینده معرفی خواهیم کرد.