وبلاگ, شخصیت شناسی

چرا شخصیت شناسی اهمیت دارد؟

چرا شخصیت شناسی اهمیت دارد؟

هدف قسمت شخصیت شناسی شناخت بهتر شما از خودتون و کمک گرفتن از این شناخت برای انتخاب مسیر درست حرفه ای و کاری در زندگیتونه.
البته شخصیت شناسی فقط به شناخت خودتون ختم نمیشه شما از افراد مهم پیرامونتون رو می شناسید و درست از رفتار اونها پیدا می کنید و این میتونه توی زندگی شخصی و کاری شما بسیار کارامد باشه.
اما چرا شخصیت شناسی انقدر اهمیت داره؟ فکر کنید شما تعداد زیادی آجر دارید اما نمی دونید باهاش چی بسازید.
باید بتونید از تواناییها و استعدادهاتون در جایگاه و راهی درست استفاده کنید. و مسیر درستی رو با شناخت زوایای مختلف شخصیتیتون پیدا کنید.

شخصیت شناسی یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شاخه‌های روانشناسیه. احتمالاً در زندگی روزمره با سؤالات این‌چنینی روبرو شدید: چرا ما همیشه بر اساس ارزش‌های خود عمل نمی‌کنیم؟ رفتار یک فرد به‌خاطر شخصیت او بوده ، یا به دلیل محیط اطرافش؟ با مطالعه و پیگیری روانشناسی شخصیت می‌تونیم به پاسخ بسیاری از این سؤالات برسیم و برای آن‌ها راه‌ حلی پیدا کنیم
شخصیت تمامی افکار، احساسات و نگرش ما را شامل می‌شه پس شناخت دقیق و جزیی خودمون خیلی مهم و تعیین کننده است توی مسیری که پیش رو داریم.

اهمیت شخصیت شناسی

شخصیت چیست؟

کلمه شخصیت به انگلیسی Personality نامیده می‌شود. این کلمه از واژه لاتین پرسونا ریشه می‌گیرد. پرسونا به ماسک‌های استفاده شده در تئاتر اشاره دارد. هنرمندان برای نمایش نقش‌های مختلف یا پنهان کردن هویت خود از این ماسک‌ها استفاده می‌کنند. در ابتدایی‌ترین تعریف، شخصیت الگوی مشخصی از افکار، احساسات و رفتارها است که شخص را منحصربه‌فرد می‌کند. شخصیت از درون فرد نشئت می‌گیرد و در طول زندگی نسبتاً سازگار است.

 

شخصیت شامل همه افکار، الگوهای رفتاری و نگرش اجتماعی است که بر دیدگاه ما نسبت به خود و باور ما در مورد دیگران و جهان پیرامون تأثیر می‌گذارد.

شخصیت شناسی چیست؟

روان‌شناسان و محققان در سال‌های طولانی از طریق روش‌های مختلف به بررسی شخصیت انسان پرداخته‌اند. تکنیک‌های مختلفی در روانشناسی شخصیت استفاده شده است. با انجام آزمایش‌ها و تحقیقات بالینی نظریه‌هایی در رابطه‌ با شخصیت شکل گرفته است. روان‌شناسان برای شخصیت شناسی از این الگوها و روش‌های مختلف ارزیابی شخصیت استفاده می‌کنند، تا به نتیجه درستی برسند.

شخصیت شناسی به روان‌شناس اجازه می‌دهد که واکنش شخص در موقعیت‌های خاص را پیش‌بینی کند. همچنین روان‌شناس در مورد ترجیحات شخص و علایق و استعدادها و ارزش‌های او اطلاعاتی به دست می‌آورد.
 ویژگی‌های مختلف شخصیت  افراد را می شناسد.

شخصیت چیست

تیپ شناسی شخصیت چیست؟

شخصیت شناسی احتمالا موضوعی است که تاکنون ذهن شما را هم درگیر کرده است.
آیا برایتان اتفاق افتاده که هنگام توصیف خود، شروع کنید به نام بردن ویژگی های ظاهری تان؟
به طور مثال، من یک دختر ۲۱ ساله با موهای بلند قهوه ای هستم و قد بلندی دارم.
اما زمانی که به درون خود نگاه می کنیم، از خود می پرسیم که به راستی ما کیستیم؟
پاسخ این سوال در گرو دانستن تیپ شخصیتی ماست.

 

ویژگی‌های شخصیتی بسیار زیادی وجود دارد که با ترکیب شدن آن‌ها تیپ‌های شخصیتی منحصر به‌ فرد ایجاد می‌شود.

برای شناخت تیپ شخصیتی خود
مقاله بعدی را مطالعه کنید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *