یکی از مهمترین بخش های یک کامپیوتر پردازنده آن می باشد و هنگام خرید عموما توجه ما به این مساله می باشد. اما از کجا متوجه بشویم هر پردازنده چه میزان قدرتی دارد و آیا برای کار ما مناسب و به صرفه هست یا خیر؟
در این مقاله میخواهیم با انواع پردازنده اینتل و مشخصات آنها آشنا بشویم.
انواع پردازنده های اینتل:
سلرون
پردازنده های Celeron جزو دسته های ضعیف می باشند. این پردازنده های دوهسته ای هستند و مصرف انرژی کمی دارند بنابراین برای کارهای سبک مانند وبگردی ، تماشای فیلم و حسابداری مناسب هستند.
پنتیوم
پردازنده های Pentium از دسته Celeron کمی قویتر بوده که در دو نوع گلد و سیلور تولید می شوند. سری سیلور چهار هسته ای بوده و برای امور وبگردی، تماشای فیلم، فتوشاپ و حسابداری مناسب هستند.
کورآی
سری بعدی سری Core می باشد که قدرت بالاتری از دو سری قبلی دارند و قابلیت اجرای نرم افزارهای متعددی را دارند.
اشتباه رایج در مورد این سری این هست که عدد آن را به عنوان تعداد هسته های آن تصور می کنند که اشتباه می باشد. به طور مثال Core i5 به معنی پنج هسته ای بودن این پردازنده نمی باشد.
در ادامه انواع پردازنده های سری Core را بررسی می کنیم:
آی تری:

اولین سری این پردازنده ها سری Core i3 می باشد که عموما دو هسته ای هستند و در نسل های جدیدتر نمونه های چهار هسته ای آنها هم تولید شده است. این پردازنده ها جزو دسته اقتصادی و با قدرت معمولی هستند که برای کارهای روزمره مانند پروژه های دانشجویی و حسابداری و وبگردی مناسب هستند.
.
آی فایو:

شاید بتوان گفت پرفروشترین پردازنده همین سری Core i5 می باشد. چون با وجود قیمت مناسب قدرت قابل قبولی دارد و از عهده بسیاری از کارها بر می آید. این سری از پردازنده ها برای امور مهندسی و حسابداری و وبگردی و پروژه های گرافیکی سبک و تریدینگ مناسب هستند.
آی سون:

سری Core i7 جزو پرطرفدارترین پردازنده ها هستند که قدرت بالایی در پردازش دارند و از عهده تمام نرم افزارهای گرافیکی و مهندسی برمی آیند. سری آی سون خود به چندین مدل میان رده و پرچمدار تقسیم می شود که سری m و u جزو میان رده ها و سری QM و H و HQ و K جزو سری های پرچمدار و قدرتمند محسب می شوند که در انتهای مقاله راجب آن ها توضیح بیشتری خواهیم داد.
آی ناین:

سری Core i9 اخیرا به بازار معرفی شده و قدرت بسیار بالایی در تمامی پردازش ها از خود نشان داده است. این پردازنده ی هشت هسته ای قیمت بسیار بالایی دارد و اگر رندرهای سنگین گرافیکی انجام می دهید این پردازنده ها مناسب شما هستند، در غیر اینصورت خرید آنها با توجه به قیمت بالای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
زئون :

سری Xeon برای استفاده های صنعتی به کار می رود . این پردازنده ها تعداد هسته های بالایی دارند و عمر بسیار بالای آنها موجب شده است که در سیستمهایی که نیاز به کارکرد بدون وقفه دارند مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین این پردازنده ها برای استفاده های خانگی و معمولی مناسب نیستند.
کد های پردازنده ها:
در میان پردازنده های سری Core i قانون ها و قرارداهایی برای نامگذاری آنها وجود دارد که با هم بررسی خواهیم کرد:
اولین عدد سمت چپ نشاندهنده ی نسل آن می باشد. بطور مثال i5 4300 به معنای نسل چهارم و i712700 به معنای نسل دوازدهم می باشد.
در سمت راست نام پردازنده ها حروف لاتینی وجود دارند که معنای آنها به قرار زیر می باشد:
M به معنای پردازنده لپتاپ می باشد که از نسل اول تا چهارم مورد استفاده قرار می گرفت.
U به معنای پردازنده کم مصرف می باشد و البته این پردازنده ها قدرت کمی دارند و برای کارهای خانگی و روزمره مناسب هستند.
K به معنای قابلیت اورکلاک و یا افزایش توان می باشد.
F به معنای این می باشد که پردازنده فوق فاقد گرافیک می باشد و برای داشتن تصویر باید از گرافیک مجزا استفاده کنید.
T به معنای پردازنده کم مصرف می باشد و البته این پردازنده ها قدرت کمی دارند و برای کارهای خانگی و روزمره مناسب هستند.
H به معنای این می باشد که پردازنده ی فوق گرافیک قدرتمندی دارد.
Hk به معنای این می باشد که پردازنده ی فوق گرافیک قدرتمندی دارد و علاوه بر آن قابلیت اورکلاک را هم دارد.
Hq به معنای پردازنده چهار هسته ای همرا با گرافیک قدرتمند می باشد که در نسل های چهارم به بالا استفاده می شود.
Qm به معنای پردازنده چهار هسته ای قوی می باشد که در نسل های دوم تا چهارم استفاده می شود.
امیدواریم که با مطالعه این مقاله اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورده باشید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر راجب ارتقای سیستم می توانید اینجا کلیک کنید.